Tõime Hispaaniast koju kuld- ja hõbediplomi!

Oktoobri lõpus võtsime tiheda hooaja lõpetuseks ette retke Hispaaniasse, et võistelda enam kui 42 koori seas 20 riigist. 25.-29. oktoobril kogunesid Barcelona külje alla Calella linnakesse koorid üle terve maailma, et laulda seitsmendat korda toimunud Canta Al Mari festivalil. Peale TÜSi oli Eestist kohale tulnud ka Tartu Akadeemiline Meeskoor, kellega esitati lõpupeol ühiselt “Tuljak”.

Astusime võistlustulle kahes kategoorias – segakoorid ning vaimulik koorimuusika. Viimane neist toimus Barcelona vanalinnas, imekaunis Santa Maria del Pi kirikus. Festivalil esitatud repertuaar oli mitmekülgne ning pakkus midagi igale maitsele. Esindatud olid Arvo Pärt, Martin J. Sildos, Ēriks Ešenvalds, Ola Gjeilo, Mart Saar ja Jake Runestad. Konkursi üldine tase oli kõrge – koore hindas rahvusvaheline žürii. Sellel aastal osutusid favoriitideks Aasia koorid Hiinast, Filipiinidelt ja Indoneesiast.

Eduka ning meeleoluka reisi lõpetuseks tõime segakooride kategoorias koju hõbe- ning vaimuliku koorimuusika kategoorias kulddiplomi. Täname kõiki oma toetajaid ja kaasaelajaid, sealhulgas Tartu linna kultuuriosakonda, Eesti kultuurkapitali Tartu- ja Pärnumaa ekspertgruppe ja rahvakultuuri sihtkapitali. Eriline tänu kuulub Hooandjale ja hooandjatele, kelle abiga saime Hispaanias esitleda oma uusi kauneid merevahuseid esinemisriideid. Aitäh!